Még mindig él a Discman!

Az nem is lehet kérdés, hogy a hordozható CD-lejátszókat az MP3-lejátszók, illetve telefonok mostanra szinte teljesen kiírtották a piacról. Azért csak szinte, mert némi meglepetésre még mindig vannak olyan vállalatok, amelyek látnak fantáziát az ilyen jellegű modellekben.

Sony ZS-E80
Sony ZS-E80 [+]

Közéjük tartozik az a Sony is, amely egykor a hagyományos Walkmanekkel és Discmanekkel uralta a hordozható zenelejátszók szegmensét, és amely azért jóval innovatívabb darabokkal jelentkezett mostanában. Mindenesetre a ZS-E80 itt van, és mintegy 95 dolláros áron hamarosan a boltokba is kerül. A külseje ugyan inkább egy Sokol rádiót, mint egy Discmant idéz, de hordozható, hiszen hat AA ceruzaelemről is működtethető, viszonylag kis méretű, és rendelkezik beépített optikai meghajtóval. Tehát csak a tulajdonságait nézve olyan,mint egy Discman.

Amellett, hogy rádugható fül- agy fejhallgató, rendelkezik két darab 1 wattos külső hangsugárzóval. A hagyományos, írt és újraírt CD lemezek mellett az MP3 vagy WMA fájlokat tartalmazó korongokkal is boldogul.  A bepített AM/FM tunernek köszönhetően rádiózásra is használható,  31,7 centiméter szélességéhez, 6,95 centiméteres mélység, és 17,2 centiméteres magasság társul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés