Áttörést hozhat a Sony valódi LED kijelzője

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Sony 2012-ben bemutatta különleges, Crystal LED fantázianevű technológiára épülő 55 hüvelykes kijelzőjét, amelyben az egyes képpontokat vörös, zöld és kék LED alpixelek alkották. A dolog azonban megrekedt prototípus szinten, azonban most úgy tűnik, hogy a cég ad még egy esélyt az eljárásnak.

Sony ZRD-1
Sony ZRD-1 [+]

Június 8-án, Las Vegasban mutatják be a nagyközönség előtt a hasonló elven működő ZRD-1 típusjelzésű megjelenítő eszközt. Ennek felbontása ugyan csak 320x360 képpont, viszont több darabból viszonylag szabadon összeállítható egy nagy kijelző, amely ezután egyetlen képernyőként funkcionál majd. A vezérléshez szükséges elektronika egy külön dobozba (ZRCT-100) került, amely akár 72 darab ZRD-1 munkáját képes összehangolni, amivel akár 220 hüvelykes, 4K felbontású kijelző is létrehozható.


[+]

Maga a ZRD-1 egyébként meglehetősen imponáló értékeket produkál. A legnagyobb fénysűrűsége 1000 cd/m², a betekintési szög 180 fok, a maximális kontrasztarány 1 000 000:1, az sRGB színtér 140 százalékának lefedésére képes, és 120 hertzes képfrissítési rátával működik. Jelenleg úgy néz ki, hogy az első példányokat 2017 év elejétől lehet majd megvásárolni, egyelőre még ismeretlen áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés