9.2 csatornás, 4K kompatibilis házimozi erősítő a Sonytól

A 4K idén nem csak a tévék és projektorok univerzumát tematizálja, hiszen számos, a házimozi erősítők világában mozgó cég jelentkezett olyan eszközzel, amely támogatja a 3840x2160 képpontos anyagok kezelését. Sőt, ezek között jó pár olyan is akad, amely biztosítja az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázását is. Ezek közé tartozik a Sony közelmúltban bejelentett terméke, az STR-DA5800ES is.

Sony STR-DA5800ES
Sony STR-DA5800ES

A japán gyártótól nem meglepő egyébként egy ilyen típusú készülék, hiszen a cég kínálatában már megtalálhatóak a 4K kompatibilis projektorok, Berlinben az IFA-n pedig bemutatták első ilyen, nem mellékesen 84 hüvelykes képátlóval bíró televíziójukat is. A 9.2-es erősítő csatornánként 145 wattos teljesítmény leadására képes. Többek között került rá kilenc HDMI bemenet és három ugyanilyen kimenet is. Támogatja az összes fontos térhatású hangszabványt, így tehát például a DTS NEO:6, Dolby TruHD, LPCM vagy Dolby ProLogic iiZ szabványok sem okoznak neki problémát. Beépített médialejátszója megbirkózik a WAV és FLAC típusú zeneszámokkal is, de ez azért már egy ilyen kategóriájú eszköztől alapvető elvárás.

Sony STR-DA5800ES
Sony STR-DA5800ES

A modell támogatja egyes netes tartalmak közvetlen elérését is. Sőt a Sony Entertainment Network jóvoltából komplett filmek, magazinműsorok, sportesemények és videoklipek is megnézhetőek. A modell elvileg novembertől már megvásárolható lesz Európában, és a pletykák szerint 3400 dollárt kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés