Sokat ígérő, 2.2 csatornás kompakt otthoni hangrendszer Sony módra

Az SRS-Z7-et ellátták pár hangzásjavító technológiával, és támogatja a Google Cast használatát is.

A Sony a nyár folyamán hazánkban is elérhetővé teszi egyik új, kompakt, alapvetően otthoni használatra szánt, sokoldalú hangrendszerét. A 120 000 forintba kerülő SRS-ZR7 kialakításában nagyon emlékeztet a vállalat korábbi, hasonló kategóriájú eszközeire, így ez is harmonikusan beilleszthető szinte bármilyen típusú belső térbe.

Sony SRS-ZR7
Sony SRS-ZR7 [+]

A maximális teljesítményével kapcsolatban a konszern nem árult el pontos információkat, azt viszont igen, hogy két középtartományú hangsugárzó gondoskodik a tisztán kivehető énekhangokról és az összetettebb dallamokról, a két nagy teljesítményű mélynyomó és egy passzív hangsugárzó pedig a masszív basszusokért felel. A modell megkapta a DSEE HX technológiát, amely a tömörített hangfájlokat hatékonyan képes feljavítani. A cég állítása szerint ez az eljárás az eredeti felvételek tömörítési eljárása során elveszett finom részletek visszaállításával gazdag, stúdióminőségű hangélményt hoz létre minden zenénél. Nem hiányzik belőle a saját fejlesztésű Clear Audio+ technológia sem, amelynek bekapcsolásával tisztább és dinamikusabb megszólalás érhető el állítólag.

Sony SRS-ZR7
Sony SRS-ZR7 [+]

A nem túl nagy (85 x 85 x 299 mm), 1,8 kilogramm súlyú készülékre az audió tartalmak HDMI (akár nagyfelbontású állományok is), USB, illetve 3,5 mm-es csatlakozón keresztül, valamint a Bluetooth (A2DP, AVRCP, SPP profilok) és Google Cast technológia segítségével vezeték nélküli úton is eljuttathatók. Rendelkezik Ethernet porttal és Wi-Fivel, így a különféle netes alkalmazások elérése is biztosított, és a hálózat többi elemén található fájlok megszólaltatására is képes. Támogatja a SongPal alkalmazás segítségével a multiroom funkciók használatát. Azaz más Sony multiroom kompatibilis eszközökkel is képes együttműködni, amelyekből akár egy több komponensből álló hangrendszer is összeállítható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés