Itt a vízálló Sony SmartWatch 2 okosóra

A Sony bemutatta a SmartWatch 2 nevű okosórát, mely az előd funkcióit követi, csak éppen minden szempontból történt egy-egy apróbb előrelépés. Az új okosóra por- és vízálló lesz IP57-es tanúsítvánnyal, így nem csak az Xperia Z sorozat formavilágát örökölte meg, hanem annak tulajdonságait is.

A termék a pontos idő kijelzőse mellett, alapvetően másodlagos kijelzőként funkciónál, vagyis egy androidos eszköz vezérelhető vele, aminek hála láthatjuk annak értesítéseit, illetve az e-mailekbe is betekintést nyerhetünk, de különböző extra funkciókra is van lehetőség, így például a médialejátszó is vezérelhető az okosórán keresztül.

Az újdonság 1,6 colos, érintésre érzékeny kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 220x176 pixel. Támogatja az NFC-t, illetve a Bluetooth 3.0-s interfészt, továbbá bármilyen Android 4.0-s vagy jobb operációs rendszert futtató mobil eszközzel kompatibilis. Nyilván a Sony a saját megoldásaival reklámozza majd, de a termék funkciói nincsenek lezárva, így más gyártó mobil hardvereivel is használható, ha azok megfelelnek az előbbi kritériumnak.

Az okosóra beépített akkumulátora nagyjából négy napig képes biztosítani az áramot, átlagos használat mellett, de ha kevésszer veszi igénybe az eszközt a felhasználó, akkor akár egy hétig is kihúzhatja egyetlen feltöltéssel.

A Sony SmartWatch 2 ára egyelőre ismeretlen, de annyit már tudni, hogy a termék szállítása szeptemberben kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés