Magyarországra is megérkezett az új, különleges Walkman széria

A Sony bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé teszi a nagy múltú Walkman család két újabb termékét, a WH szériába tartozó NWZ-WH505-t, és az NWZ-WH303-t egyaránt. A termékek első pillantásra úgy néznek ki, mint a hagyományos fejhallgatók, de a mérnökök csavartak rajtuk kettőt, hiszen ellátták őket külső hangszóróval, illetve beépített audiolejátszóval is.

NWZ-WH505
NWZ-WH505 [+]

Beépített akkumulátoruk 20 órányi folyamatos működésre elegendő energiát biztosít, a már említett médialejátszó pedig a kötelező MP3 mellett a WMA, AAC-LC és Linear PCM formátumokkal is megbirkózik. A vállalat a termékkommunikációban kihangsúlyozza, hogy a sportos kedvű felhasználókat is megcélozza eme eszközökkel. Többek között ennek köszönhető a kialakítás is, hiszen a közleményük szerint az eszközök könnyedén nyakba akaszthatóak, a külső hangszóróknak köszönhetően így is jó minőségben szólal meg a zene, ami biciklizésnél például igen jól jöhet. Ráadásul állítólag a könnyű kezelhetőségre is odafigyeltek, így a termékek egyetlen kézzel vezérelhetőek, tehát nem kell megállni, levenni a fejről és úgy babrálni velük.

A 16 GB belső memóriával ellátott NWZ-WH505 fejhallgatója 40-mm-es meghajtóegységeket kapott, az impedancia 40 ohm, a frekvenciaátvitel pedig 5-25 000 Hz közé esik, az érzékenység 105 db/mW. A 4 GB-os NWZ-WH303-nál az érzékenység 107 db/mW, az impedancia 30 ohm, a frekvenciaátvitel pedig itt 30 - 20 000 Hz. A cég egyelőre még nem árulta el, hogy pontosan mikor és milyen áron kerülnek a boltokba a termékek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés