IFA 2015: nagyon érdekes kísérleti termékek a Sonynál

Egyedi, zenélő lámpák, és a lakás minden pontján használható "érintőképernyős" miniprojektor.

A Sony egy külön kis szekcióban rendezett be egy virtuális lakást, és itt állította ki azokat a készülékeit, amelyek egyelőre még csak kísérleti fázisban vannak, de a tervek szerint egy-két éven belül a boltokba kerülhetnek. Érdekes és egyáltalán nem szokványos modellekről van szó, amelyek elsősorban a mindennapi, hétköznapi életünkben hozhatnak változást. Az első pár készülék két lámpa, amelyek a hagyományostól eltérő dizájnnal bírnak, emellett rendelkeznek kis teljesítményű, pár wattos integrált hangrendszerrel is. Erre a Bluetooth kapcsolat segítségével juttahatók el az audiotartalmak vezeték nélküli úton, és a cég munkatársai szerint kifejezetten hasznos lehet a munka, vagy a vacsoraasztalnál, hogy nem kell még egy külön eszközzel vacakolni a zenehallgatáshoz.


[+]

A másik egy jóval izgalmasabb ketyere, hiszen itt egy kisméretű, hordozható, akkumulátorral ellátott ultrarövid vetítési távolságú projektorról van szó. Ez amellett, hogy könnyedén megfogható és átvihető a hálóból mondjuk a gyerekszobába, egész jó minőségű, és kellően nagy méretű kép kivetítésére képes. Egy 32"-es tévé kiváltására minden további nélkül alkalmas már 20 centiméteres távolságból is.


[+]

A különféle videók, egyéb vizuális tartalmak vezeték nélküli kapcsolat segítségével, a hálózaton keresztül juttathatóak el rá, de ez még nem minden. Használható a konyha falán vagy akár asztalán is, amennyiben megfelelően rögzítik, és így képes arra, hogy helyettesítse a hagyományos üzenőfalat. Sőt egy szenzor figyeli a kivetített képet, illetve az azon történő mozgást, és arra a felhasználó így behúzhat például egy fotót, valamint nagyíthat is rajta akár. Ezen kívül akár a plafonra is felpakolható, és ilyenkor oda vetítve teremthet különleges hangulatot a hálószobában.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés