Extra funkciókkal érkezik a Sony új akciókamerája

A Sony a jelek szerint elégedett volt első akciókamerája, a HDR-AS15  szereplésével, hiszen a cég bejelentette, hogy még az év vége előtt piacra dobja az utódot a HDR-AS30V személyében. Az új modell a hírek szerint 300 dolláros áron kerül a boltokba, de ebben nincs benne a távvezérlő, amiért még egy újabb százast kell leszurkolni.

Sony HDR-AS30V
Sony HDR-AS30V [+]

Ez a kiegészítő azért kerül ennyire sokba, mert applikáltak rá egy saját, 1,5 hüvelykes, színes LCD kijelzőt, amelynek köszönhetően értelemszerűen a kezelése is egyszerűbbé válik. Ilyen színes minimonitor egyébként a hagyományos kamkorderek kialakítását idéző készülékházra is került, viszont ez csak a menürendszer használatára szolgál, a már rögzített anyagokat nem lehet megnézni rajta. Az 1/2.3" Exmor R típusú CMOS szenzorral ellátott termék biztosítja a Full HD videók elkészítését másodpercenkénti hatvan képkockás rögzítési sebesség mellett. Sőt, akár másodpercenkénti 120 képkockás felvételi mód is beállítható, aminek köszönhetően lassított felvételek hozhatóak létre, ám ilyenkor be kell érni HD felbontással.

Sony HDR-AS30V
Sony HDR-AS30V [+]

Akkumulátora négy órányi folyamatos működésre elegendő energiát biztosít a 90 gramm tömegű, kis méretű (24,5 x 47 x 82 mm) kamera számára. Az NFC kompatibilis modell az alapkiszerelésben megtalálható tokba helyezve 5 méteres mélységig vízálló, de lehet hozzá olyan kiegészítőt is venni, amelynek segítségével 60 méteres mélységbe is levihető. Természetesen a különféle moduloknak köszönhetően felerősíthető kerékpárra, kormányra, motorbiciklire, snowboardra, vagy egy autóra is akár. Rendelkezik beépített GPS-sel, ami lehetővé teszi a sebesség mérését, és az ebből kinyert adatok a termék mellé járó szoftver segítségével az elkészült videón is megjeleníthetőek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés