Piacra kerül Sony e-papírból készülő órája

Hirdetés

Egy évvel ezelőtt bukkant fel a FES Watch óra, ami meglepő módon nem az okosórák piacát akarta meghódítani, hanem az e-könyv-olvasóknál alkalmazott technológiájú kijelző anyagának használatával akart divatot teremteni. Méghozzá úgy, hogy nem csak a számlap, hanem a szíj is ebből az anyagból készül, így ennek mintázata is tetszőlegesen változtatható. Ennek megfelelően a termék nem is a Sony, hanem egyik leányvállalata, a Fashion Entertainments neve alatt bukkan fel korábban egy közösségi gyűjtőportálon. Az igényeket ugyanis úgy kívánták felmérni, hogy egy ismert márkanév – jelen esetben a Sony – ne befolyásolja a közösséget.


[+]

A fogadtatás pozitív volt, így végül elkészült a FES Watch, ami mindössze 43 grammos, egyetlen gombelemmel akár két évig működik, és több előre legyártott minta közül választhatjuk ki a számunkra épp leginkább megfelelőt. A nagyjából 70 000 forintba kerülő karóra november 21-től megvásárolható lesz, ám az eladások egyelőre csak japánra korlátozódnak, és ott is csak a kiválasztott online üzletekben lesz megrendelhető.

Ugyanakkor a cég azt ígéri, hogy hamarosan bővíti az elérhetőségek körét, de további részletekkel ezzel kapcsolatosan nem szolgáltak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés