Hirdetés

30"-es, 4K felbontású referencia OLED monitort mutatott be a Sony

A Sony egy Cinema 4K formátumnak megfelelő, azaz 4096x2160 képpont megjelenítésére képes kijelzőt dob piacra hamarosan. A termék különlegessége, hogy a Trimaser EL OLED panelre épül, azaz szuper színeket, kiváló feketét, szürkeárnyalatokat és csúcsfényeket, valamint nagy színteret és 178/178 fokos betekintési szögeket ígér.

Hirdetés

Mindez persze túl szép, hogy otthoni felhasználók számára elérhető legyen, de a Sony nem is nekik szánja az újdonságot, hanem elsősorban minőségellenőrzési célokra, filmes és műsorszóró környezetbe, stúdiókba, VFX és CG munkára ajánlja. Ennek megfelelően a tudását is erre szabták, támogatja a HDR módot, a DCI-P3. S-Gamut3 és S-Gamut3.cine, illetve az EBU és SMPTE-C, továbbá az ITU-R BT.709 és BT.2020 szabvány színteret – bár ez utóbbit nem fedi teljesen. Ki- és bemeneteit is a fenti célokhoz szabták, így HDMI-t vagy DisplayPortot nem érdemes rajta keresni, helyükön SDI-csatlakozók (BNC) sorakoznak.

A monitort a Sony a nemrégiben lezajlott Inter BEE 2014 kiállításon mutatta be, de a megjelenés csak a jövő évben esedékes. Áráról egyelőre nincs hír, de a speciális felhasználási területet figyelembe véve valószínűleg nem egy filléres megoldás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés