IFA 2012 blog: nem volt humbug a 84"-es 4K Sony tv

Bár az idei IFA előtt még csak pletykákat rebesgettek mindenféle konkrétum nélkül egy óriási, 4K-komptibilis (3840x2160 pixeles felbontású) Sony tévéről, ehhez képest a vállalat kiállítóterének tévés régióját uralta ez a készülék. Legalább 10 darabot helyeztek el a KD-84X9005 típusjelzésű termékből, és ezzel minden más készüléket maga mögé utasított.

KD-84X9005
Sony KD-84X9005

A 213 centiméter képátlóval bíró LCD tévénél a gyártó másfél méterben határozta meg az ideális nézési távolságot. Tapasztalataim szerint egyébként ennél közelebbről is pazar a képminőség, pixelesedés, zajosodás egyáltalán nem jelentkezik. Persze ez nyilván a kifogástalan demóanyagnak is köszönhető, de amíg nincsenek 4K tartalmak, tévéadások, filmek, addig be kell érni ezzel.

A tv háromdimenziós tartalmak megjelenítésére is alkalmas, amihez a a polarizációs technológiát használja, ami csak azért meglepő, mert a Sony eddig az aktív shutteres eljárás bázisát erősítette. Mindegy, a lényeg úgy is az, hogy így már lehetővé vált a Full HD felbontás megteremtése passzív 3D esetén is. Sok konkrétumot egyelőre nem árultak el a készülékről, de annyit igen, hogy állítólag képes a virtuális 5.1 térhangzás megteremtésére tíz beépített hangsugárzójának és a mélynyomónak köszönhetően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés