Sokkoló külsővel érkezik az Icy Dock Blizzard HDD-dokkoló

Hirdetés

Az MB080USEB-1SB típusjelzést viselő Icy Dock termék, könnyebben memorizálható nevén a Blizzard igazi kuriózum lehet az egyrekeszes, 3,5"-es HDD-t fogadó asztali merevlemezes dokkolók piacán – legalábbis ami a külső megjelenést illeti. A gyártó elsősorban a hűtés hatékonyságára és ennek alacsony zajszintjére helyezte a hangsúlyt, ezért a vékony alumíniumház, valamint a szokásos 40 mm-es visító szélgépek helyett egy 80 mm átmérőjű ventilátort szereltek be, de nem a megszokott pozícióban, hanem az egyik sarkára állítva. Ez az elhelyezés szokatlan, rácsos előlapja pedig enyhén retro megjelenést kölcsönöz a terméknek. Sajnos a helypazarló dizájn az elhelyezhetőség rovására is megy, azaz lényegében csak állítva tudjuk az asztalra tenni.

A ventilátorral kapcsolatosan még egy érdekes információ, hogy képes a színét megváltoztatni a hőmérséklet függvényében. Itt persze nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán arról van szó, hogy az alapjáraton kék LED-ek végzik a megvilágítást, melyek szerepét a piros LED-ek veszik át, amennyiben a behelyezett merevlemez hőmérséklete 50°C fölé kúszik. A világítás fényereje a hátoldalon található potméter segítségével variálható, akárcsak a légkavarók fordulatszáma, mely egy háromállású kapcsolót kapott (alacsony, magas és automata állásokkal).

A hátlapon található az említetteken felül a külső tápegység csatlakozója és a ki- és bekapcsolásra szolgáló kapcsoló. Az adatkapcsolatért felelős interfészeket is ide zsúfolták a tervezők, amiből viszonylag széles a választék: USB 2.0, 800 Mbps-os FireWire és 3 Gbps-os eSATA áll bevetésre készen. Sajnos sem az USB 3.0, sem pedig a 6 Gbps SATA átvitel nem támogatott, de természetesen a SATA 6 Gbps merevlemezek beépítésére van lehetőség. A merevlemez cseréje a levehető előlapon keresztül történik mindenféle csavar és szerszám nélkül. Nem csak a gyorsabb felületekkel kapcsolatos ziccert hagyták ki a mérnökök, hanem a 2,5"-es egységekkel sem tették kompatibilissé terméküket, melyből ideális esetben akár kettő is befért volna a házba.

Az Icy Dock MB080USEB-1SB Blizzard megjelenése augusztus 31-én várható, ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés