Idén jönnek a Skylake lapkára épülő Celeronok és Pentiumok?

Az Intel az idei évben a korábbi váltásokhoz viszonyítva nagyobb előrelépéssel operálna, így a Haswell kódnevű lapkára alapozó processzorokat az év végéig minden egyes szegmensben leváltják. Ez a felsőbb kategóriákban már megtörtént a Broadwell-K megoldásokkal, amelyek természetesen nem kapnak utódot, hiszen alig pár hete jelentek meg. Ez alatt azonban minden frissül az asztali vonalat tekintve.

Első körben az augusztusban megrendezésre kerülő Gamescomon érkeznek a gyorsabb Skylake megoldások, amelyeket nagyjából pár hetes átfutással folyamatosan követ majd a többi Core termékcsaládba sorolt Skylake. A legérdekesebb azonban, hogy a gyártóknak eljuttatott dokumentumok szerint szinte azonnal, alig pár hét átfutással érkeznek a Skylake lapkára épülő Celeronok és Pentiumok is.

A gyártópartnerektől úgy tudjuk, hogy szokatlanul gyors váltást a Windows 10 teszi szükségessé, ugyanis a Microsoft új operációs rendszerének számos funkciója és újítása kisebb problémákat jelenthet a Haswell kódnevű lapkák IGP-jén, és ezt csak hardveres változásokkal lehetett helyrehozni.

Információink szerint a legnagyobb gondot az új WDDM 2.0-s felület okozza, amelynek a követelményeit a Haswell lapka IGP-je csak komoly korlátok mellett teljesíti. Ezeket a korlátokat azonban nehéz szoftveresen kezelni, így a hardveres limitációk problémás programfuttatáshoz vezethetnek a 64 bites módban futó alkalmazásoknál. A Broadwell és a Skylake a Haswellnek ezt a gondját már teljesen korrigálta, így csak a gyors és teljes leváltást kell levezényelni a piacon. A gyártók szerint az egész procedúra még az ünnepek előtt megtörténik, így októbertől már új generációs alapokkal működő gépeket szállítanak az ünnepi szezonra, illetve nyilván az új processzorok dobozos verzióit a boltokban is meg lehet majd venni a szükséges alaplapok és memóriák mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés