Hirdetés

Silverstone Raven RVX01 ház: kisebb méretben csap le újból a fekete holló

A Silverstone újabb Raven ház elérhetőségét jelentette be, ami nem totálisan a semmiből került elő, ugyanis az RVX01 típusjelzésű miditoronnyal az idei Computex kiállításon már találkoztunk. Az alapvetően fekete, de vörös talppal és némi – szintén vörös – díszbetéttel megspékelt 215 x 485 x 500 milliméteres, acélvázas ház az első generációs Raven RV01-ből, és a legújabb, ötödik generációs RV05-ből is merített ihletet, ám ez utóbbiaknál kisebb, hiszen SSI-CEB méretű alaplapok helyett csupán a normál ATX mérettel birkózik meg, igaz ezek szélessége a szabványnál valamivel nagyobb lehet (9,6" helyett 11"), de ez még nem EATX kategória.


[+]

Visszatérve az örökségre, az RVX01 az első generációs Raven háznak megfelelően 90 fokban elforgatott alaplaptálcát kapott, illetve az RV05-höz hasonlóan mellőzni a manapság kevésbé fontos 5,25"-es meghajtórekeszt. Azaz csak 2,5 és 3,5 hüvelykes tárolók behelyezésére ad módot, ezekből is mindössze négy darabot fogad, kettőt élére állítva az alsó rekeszekbe csúsztatva, kettőt pedig függőlegesen felfogatva az alul végighúzódó takarólemezre felfogatva. Ezek után nem meglepő, hogy a legfeljebb 225 milliméter hosszú ATX tápegységet is függőlegesen lehet beszerelni a gép hátuljába, amely a friss levegőt ennek köszönhetően a ház hátulja felől szívja, a meleget pedig felfele, a ház tetejére épített, hátrafelé nyitott légcsatornába fújja ki.


[+]

A ház alapvetően tágas, így akár 349 milliméter hosszú VGA behelyezése is megoldható, de a processzorhűtő magasságát 162 milliméterben limitálták. Ami a szellőzést illeti, alapvetően ezt három darab, a ház aljában, a mosható porszűrők mögé elhelyezett 120 milliméteres Air Penetrator ventilátorra bízták, de ez kiegészíthető 1-1 darab további szélgéppel, amelyek az előlap mögött és a ház tetején foglalhatnak helyet. Természetesen az előlapi I/O kivezetések sem hiányoznak a Ravenről, de ezek most a ház tetején, az előlap közelében találhatók.


[+]

Sajnos pontos árat a vállalat nem közölt, de a hírek szerint a 80 eurós ársávba érkezik majd az ablakos és teli oldallapos verzióban is megjelenő újdonság, valamikor a következő hónap folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés