Shuttle XPC-Plus számítógép fél literbe sűrítve, akár külső VGA-val is

Hirdetés

A Shuttle bemutatta legújabb SFF PC-jét, az XPC-Plus sorozatot, ami 141 x 141 x 29 milliméteres méretével (ami nagyjából 0,5 literes belsőt jelent) az Apple Mac minin is túltesz, de nem csak ez az egyetlen paramétere, ami igazán érdekessé teszi a rendszert.

Egyrészt a gépek többféle színben lesznek elérhetőek, másrészt igen gazdag választék lesz processzor terén. Utóbbi azt jelenti, hogy egészen a passzívan hűtött Atomtól kezdve a Celeron-Pentium pároson át a broadwelles Core i7-ig terjed a skála, utóbbiak persze már mind aktív hűtéssel. Az igazi csattanót mégis a dedikált AMD Radeon R7 M350 vagy M365 VGA-t rejtő, NC jelzésű box jelenti, amivel kiváltható a processzor IGP-je nagyobb grafikus teljesítményt igénylő alkalmazások használatakor – ehhez Enduro átkapcsolást használ. Ez a PCI Express összeköttetést használó kiegészítő lényegében egy külső doboz, ami méretét tekintve megegyezik az alapgéppel, és dokkolószerűen illeszkedik az XPC-Plus alján található csatlakozósorra, tehát toronyszerűen egymásra kell illeszteni őket, és máris kész a használatra.

Ami a specifikáció többi részét illeti, a felsorolt központi egységek mellett legfeljebb 8 GB RAM, 7 milliméter magas 2,5"-es SSD/HDD, illetve M.2 foglalatban egy további SSD kaphat helyet. Az alapfelszereltség része a Gigabit Ethernet, az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 és a kártyaolvasó. Portokból rendelkezésre áll az USB 2.0 és 3.0, HDMI és mini DisplayPort, valamint egy RS232 is. A gépházzal kapcsolatosan extraként említhető, hogy fektetve és állítva is elhelyezhető, emellett szabványos VESA furatokkal is ellátták, így különféle konzolokra, monitorok hátuljára is felfogatható lesz.

A Shuttle XPC-Plus ára egyelőre kérdéses.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés