A Sharp továbbfejlesztette LCD paneljeit: jönnek a Moth Eye tévék

A Sharp, mint az LCD tévék egyik legnagyobb gyártója eddig is komoly fejlesztéseket tett már le az asztalra, elég csak a Quattron képalkotási eljárásra gondolni. Most a cég bejelentette, hogy sikerült újabb lépést tenniük a még tökéletesebb képminőség irányába az új, saját Moth Eye paneleknek köszönhetően.

Sharp XL9
Sharp XL9

Az új technológiával sikerült elérniük a 10 000 000:1 dinamikus kontrasztarányt, ráadásul mindezt úgy, hogy ezzel párhuzamosan csökkentették a kijelző zavaró tükröződésének mértékét. Az első ilyen paneleket a novemberben elméletileg a boltokba kerülő, felsőkategóriás XL9 sorozat öt tagjába, a 46 (LC-46XL9), az 52 (LC-52XL9), a 60 (LC-60XL9), a 70 (LC-70XL9) és a 80 (LC-80XL9) hüvelyk képátlójú televíziókba építik be. E modellek végre már külsejükben is egy magasabb szintet képviselnek majd, hiszen az idei trendeknek megfelelően vékony alumíniumkávákat kaptak, amelyek az eddig megszokott széles lakkfekete kereteket váltják le.

A szokásoknak megfelelően az Edge-LED háttérvilágítású készülékek a 3D megjelenítéshez az aktív shutteres technológiát használják. A két 7,5 wattos hangsugárzó mellett egy 15 wattos mélynyomó is került beléjük. Az integrált Aquos City rendszernek köszönhetően képesek az internetes tartalmak elérésére, emellett rendelkeznek beépített Wi-Fi-vel és támogatják a DLNA vezeték nélküli adatátviteli eljárást. Az áruk egyelőre nem hivatalos, de állítólag a legnagyobbért 12 000 dollárt kérnek majd el, a hetvenes 8700, a hatvanas 4700, az ötvenkettes 4000, míg a legkisebb 3500 dollárt kóstál majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés