Hirdetés

Sharkoon USB 3.0 belső adapter – van benne fantázia

Az USB 3.0 szabvány lassan, de biztosan elterjedni látszik, az újabb alaplapok és számítógép házak többségét már felvértezték ezzel a képességgel, és a pörgős csatlakozóval szerelt eszközök listája is folyamatosan bővül. Azonban szerencsére azokról sem feledkeztek meg a gyártók, akik régi kedvenc házukba új konfigurációt építenek, de emiatt nélkülözniük kell az USB 3.0 előlapi csatlakozási lehetőséget. A pont egy hete bemutatott Sharkoon trió például pont ezt a hiányosságot hívatott orvosolni különböző külső meghajtóhelyre építhető panelekkel, és a mai napon újabb, bizonyos szempontból még érdekesebb szerkezettel álltak elő, egy belső USB 3.0 adapterrel.

Létezik hasonló eszköz például a Lian Li kínálatában is, vagyis nem beszélhetünk újdonságról, de sok esetben hasznos lehet. Az apró átalakító mérete abszolút minimális, éppen akkora, hogy két egymásra halmozott USB 3.0 port (type-A) elférjen rajta, másik végén pedig alaplapi csatlakozó található. Így például lehetőség van arra, hogy olyan eszközöket, amik folyamatosan a géphez vannak csatlakoztatva (pendrive, külső merevlemez) ne lógjanak ki a házból, hanem biztonságosan, fixen rejtve legyenek. Akár vezeték nélküli billentyűzetek és egerek adapterének eltüntetésére is alkalmas, de ebben az esetben viszont aligha lesz kihasználva az új szabvány adta sebességtöbblet.

Leleményesebbek, akik nem riadnak vissza egy kis barkácsolástól, esetleg arra is használhatják az adaptert, hogy egy hosszabbítóval megtoldva USB 3.0-s előlapi csatlakozóval „okosítsák fel” idősebb, ellenben minden más szempontból megfelelő számítógép házukat. A Sharkoon USB 3.0 belső adapter vételára 5,99 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés