Seagate Duet merevlemez: ami a felhőben az a HDD-n, és fordítva

Az Amazon és a Seagate együttműködése révén jött létre az új termék, ami szinkronban tartja az adatokat.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el a Seagate új külső, hordozható merevlemeze, az 1 TB tárkapacitású Duet. A két darab, 5400 fordulat/percen pörgő lemezt használó, USB 3.0-s interfészen kapcsolható külső merevlemez lényegében egy külsőleg átrajzolt Backup Plus Portable Drive 1 TB tárkapacitással, amit kiegészítettek egy spéci szoftverrel. Ez utóbbi feladata, hogy az internetkapcsolattal rendelkező PC-kre, macOS-t futtató gépekhez kapcsolva folyamatosan szinkronizálja az adatokat a felhasználó Amazon Drive (az Amazon felhős szolgáltatása) fiókja és a merevlemez között, így mindig lesz egy biztonsági másolatunk. Ehhez persze a merevlemezen található szoftvernek meg kell adni a bejelentkezési adatokat, miután értelemszerűen oda-vissza megtörténik az adatok szinkronizálása, majd az állományok folyamatos összefésülése. Az nem számít, hogy a felhőben vagy a HDD-n változtatunk valamit az állományokon, azok mindig szinkronban lesznek élő internetkapcsolat esetén.


[+]

A 10 x 76 x 114 milliméteres fizikai méretekkel rendelkező tároló sebességparaméterei és teljesítménymutatói nem ismertek, de vélhetően a belsejében egy 2,5 hüvelykes HDD dolgozik, így ezen a téren más, hasonló kaliberű külső egységekkel lesz pariban. Ami viszont az árat illeti, nem lesz olcsó, mivel 100 dollárt kell fizetni érte. Ez nem túl alacsony figyelembe véve, hogy az említett, 1 TB-os Backup Plus Portable meghajtó jelenlegi ára 60 dollár. Ugyanakkor az új Amazon Drive felhasználók az eszköz mellé kapnak egy egyéves korlátlan Amazon Drive felhős tárhely-előfizetést, ami listaáron szintén 60 dollárba kerülne, így végeredményben 20 dollár megspórolható ahhoz képest, mintha külön-külön vennénk meg. Aki viszont nem új Amazon Drive felhasználó, annak ez az ajánlat nem jár, ők lényegében 40 dollár pluszt fizetnek a felhős szinkronizáló szoftverért.

Arról egyelőre sajnos nincs hír, hogy az Egyesült Államokon kívül is elérhető lenne az ajánlat, pedig lehet, hogy volna rá igény, főleg ha más felhős tárhely-szolgáltatókkal is sikerülne hasonló konstrukcióban megállapodni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés