Jön a vezeték nélküli, gyors adatmásolás az SD memóriakártyák között

Hirdetés

Az SD Association (SDA), azaz az SD szövetség bejelentette, hogy kiegészítik az iSDIO specifikációk, amelynek értelmében az új fejlesztésű SD szabványú memóriakártyák az úgynevezett TransferJet funkcióval is rendelkezhetnek. Ez egy nagyon érdekes újítás, ugyanis a TransferJet képességgel rendelkező memóriakártyák csatlakoztatás nélkül is kommunikálhatnak egymással, TransferJeten keresztüli adatátvitelt támogató eszközök mellett.

A TransferJet kapcsolaton keresztüli adatátvitel maximum 560 Mbps-os sebességgel történhet meg, de jellemzően a 375 Mbps-os érték fog teljesülni, ami még így is hatványozottan jobb tempót jelent például az NFC-hez viszonyítva. A TransferJet célja lehetőséget biztosítani a felhasználóknak, hogy két mobil eszköz között normális sebességgel lehessen, vezeték nélkül átmásolni a nagyméretű állományokat, amire az ígért tempó kétségtelenül alkalmas. Erre vonatkozóan viszont tényleg kritérium, hogy mindkét mobil eszközben TransferJetet támogató SD memóriakártya legyen.

Az új iSDIO specifikációkat már az SD szövetség tagjai megkapták. A szoftveres fejlesztések már jórészt lezajlottak, azaz az új eszközökben megjelenhet a TransferJet funkció, ahogy az ezt támogató SD szabványú memóriakártyákat is hamarosan elkezdhetik forgalmazni az érintettek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés