Ízléses minidokkolót dobott piacra a Satechi

Hirdetés

A Satechi egy érdekes minidokkolóval lepi meg a piacot, amely elsődlegesen a notebookok kifejezetten szegényes portkínálatát bővítené ki, de kisebb asztali PC-khez, Macekhez illetve egybegépekhez is használható. Az adott számítógéphez USB 3.0-s interfészen keresztül kell kötni, továbbá külső áramforrás szükséges a működéséhez, de a szükséges tápegység a csomag része, tehát ebből a szempontból komplett a termék.

Az egy USB 3.0-s portért cserébe az Aluminum Mini Docking Station névre keresztelt kiegészítő négy USB 3.0-s, egy 3,5 mm-es jack, egy DVI, egy HDMI 1.4, valamint egy Gigabit Ethernet portot kínál. Természetesen ezek mind egy interfészen keresztül kommunikálnak a számítógép felé, tehát úgy kell kalkulálni, hogy több port használata esetén a teljesítmény csökkenni fog. Főleg abban az esetben, ha a DVI és a HDMI interfészen keresztül rendre 1920x1200 és 4096x2160 pixeles képi adat megy át. A DVI aljzat egyébként többet is át tud engedni, így a HDMI használata nélkül 2560x1600 pixeles kép is továbbítható rajta. Az extra kijelzők bekötése egyébként szoftveresen valósul meg, vagyis ezeken a hardveres gyorsítás elérhetetlen lesz.

A Satechi a 4 x 4 x 2 hüvelykes dobozhoz Windows 10, 8.1 és 7, illetve Mac OS X (legújabb verzió) meghajtót kínál. Mindemellett látható, hogy a termék dizájnja eleve az Apple Mac gépekhez van tervezve, tehát elsődlegesen ez a célpiac, annak ellenére, hogy bármilyen PC-vel üzemképes. Ezt a minidokkoló árából is ki lehet találni, mivel 170 dollárba kerül, de most egy rövid akció keretén belül 150 dollárért is igényelhető a hivatalos weboldalról rendelve.

Előzmények

Hirdetés