Sanwa Supply gamepad-HTPC távirányító öszvér

A HTPC-k legnagyobb hátránya egy dedikált asztali médialejátszóval szemben, hogy kontrollálásuk tisztességes megoldása sokszor drága, illetve nem túl ideális, nehézkesen használható. A legjobb irányíthatóságot a jó öreg egér plusz billentyűzet párossal tudjuk elérni, ez viszont messze nem kompatibilis a nappalival, még akkor sem, ha vezeték nélküliek. Egy japán cég, a Sanwa Supply erre a problémára szeretne egy alternatívát nyújtani érdekes távirányítószerűségével.

A nem túl beszédes elnevezésű SKB-WL16BK leginkább úgy jellemezhető, mint egy 76 gombos QWERTY billentyűzet és egy gamepad egyesítése egy akár fél kézzel is használható készülékben. A HTPC-khez szánt megoldás a betűkön kívül multimédia gombokat, valamint a mutatóujjnál két ravaszt is tartalmaz, melyekkel alapesetben az egér jobb és bal kattintását lehet kiváltani.

Ezeknél sokkal érdekesebb a digitális pad, amivel a klasszikus billentyűzet nyilait helyettesítették, míg a másik oldalon lévő, kéttengelyes analóg pöcökkel a kurzor mozgatható. Elrendezéséből adódóan jobb kézzel is el lehet vele „egerészni”, de a kényelmes és teljes körű irányítás mindkét kezet igényli. A gamepadra emlékeztető elemek szinte kötelezővé teszik, hogy egy kis játék is beköltözzön a nappaliba, akár egy emulátor vagy néhány klasszikus játék formájában. A 145 x 90 x 28 mm-es 168 grammos SKB-WL16BK két ceruzaelemmel működik, a számítógéppel pedig egy 2,4 GHz-es, vezeték nélkül USB-s adóvevő segítségével kommunikál.


[+]

Egyetlen bökkenő a szinte érthetetlen árcédula, mely japán jenből átszámítva bő 40 000 forintra jön ki.

Előzmények

Hirdetés