Samsung – YouTube megállapodás: 3D tartalmak a videomegosztón keresztül

Először az idei IFA kiállításon, Berlinben esett szó arról, hogy a Samsung és a YouTube eddigi együttműködését kitágítva, a jövőben háromdimenziós tartalmak is elérhetőek lennének közvetlenül a dél-koreai konszern televízióin. A vállalat egyébként az elsők között volt, amely beépített YouTube klienssel ellátott készülékeket kínált, így nem meglepő, hogy tető alá hozták ezt a megállapodást, amelynek eredményeként már el is indult ez a szolgáltatás.

Ennek keretein belül a Samsung SMART TV rendszerrel megtámogatott tévéin nyílik lehetőség arra, hogy a felhasználó egy alkalmazást letöltve háromdimenziós tartalmakat nézzen  mindenféle külső eszköz (Blu-ray lejátszó, külső meghajtó, szerver stb.) bevetése nélkül. Jelenleg közel 8000 térhatású videó érhető el ezen az úton, de ez a szám a jövőben várhatóan nőni fog. A szolgáltatás egyelőre Észak-Amerikában, Japánban és az Egyesült Királyságban érhető el, ám a tervek szerint később más régiókban, így Magyarországon is megjelenik majd.

Nem a YouTube 3D az egyetlen újdonság a Samsung okostévéin. A vállalat megállapodott a Real Madriddal, így a tévék tulajdonosai mostantól akkor is nézhetik a csapat meccseit, ha a műsorszolgáltató ezt nem teszi lehetővé. Ezen kívül bekerült a kínálatba a Muzu TV-is, amely 85 000 jó minőségű videoklipet tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy ezek közül bármelyik kiválasztható és azonnal megnézhető. Emellett még ott van a HealthClub TV, amelynek nevéből már kikövetkeztethető, hogy különféle egészséggel kapcsolatos műsorok megtekintését teszi lehetővé. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy ezek a magyarországi felhasználók számára mikortól lesznek elérhetőek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés