Samsung VOLVE fejhallgató koncepció – retro és modern érdekes elegye

Hirdetés

Tetszik vagy nem, manapság egyre inkább megfigyelhető az a trend, hogy a fejhallgatók és headsetek egy csoportja inkább tekinthető divatcikknek, mintsem audioeszköznek, bár kétségtelen, hogy hivatalos feladatkörüket is maradéktalanul ellátják. Ezért nem meglepő, hogy miután az extravagánsabb, korábban elképzelhetetlen fülesek is sikeresnek számítottak, így egyre több dizájnernek indul be a fantáziája, hogy mivel lehetne még inkább kitűnni a tömegből.


[+]

Egy ilyen látványos Samsung koncepció a VOLVE fejhallgató, amelynek terveit Andreas Konradsen készítette. Az alapötlet az volt, hogy a lehető legminimalistább módon ötvözze a retro stílust a modern technológiával, az eredmény megítélése erősen szubjektív, de az letagadhatatlan, hogy sikerült valami átlagostól eltérőt alkotni.


[+]

A váz rozsdamentes acélból készült, így strapabírásával nem lenne gond, ettől kontrasztosan elüt a fejpánt és a fülpárnák barna bőrborítása. A jobb és bal oldali hangszóró külön kábelen kapja a jelet, ezért a vázon sem kell madzagoknak tekergőznie, ezzel is még letisztultabb megjelenést biztosítva. A giroszkóp szerű felfüggesztésnek köszönhetően hangszórók bármilyen fejformához könnyen idomulnak, valamint a fejpánt magasságának állítása is csak egy mozdulat.


[+]

A megjelenés mellett az elméleti funkcionalitást is megfűszerezte, az egyik oldali hangszórón például a középső rész megnyomásával elindítható és megállítható az adott kompatibilis eszközről lejátszott zeneszám, a körülötte lévő gyűrű forgatásával pedig a hangerő kontrollálható.


[+]

Lévén csak egy koncepció, a Samsung VOLVE minden bizonnyal a megvalósítás ezen szintjén meg is ragad, de azt soha nem lehet tudni, hogy milyen jövőbeli termékekhez nyújt inspirációt.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés