Tizen alapú okostévé rendszert fejleszt a Samsung

Az első generációs okostévés rendszerek életciklusuk végére értek, és sok más gyártóhoz hasonlóan, a Samsung is úgy döntött, hogy új alapokra helyezi ilyen típusú szolgáltatásait.  A terveket, ötleteket konkrét lépések is követték, aminek következtében a konszern már be is mutatta a Tizen-alapú megoldását. Igaz egyelőre még prototípus, tehát nem végleges állapotban létezik az új szoftver, de tény, hogy működőképes verzióval már rendelkeznek. Jong-Deok Choi, a vállalat első embere mindenesetre azt elárulta, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy az új rendszerrel felvértezett televíziók a boltba kerüljenek.

Samsung Tizen smart tv
Samsung Tizen smart tv (forrás: Flatpanels HD) [+]

Sok konkrétumot még nem lehet róla tudni azon kívül, hogy támogatja majd a multitaskingot, és hogy egy időben lehet keresgélni az egyes alkalmazások között, illetve futtatni azokat, valamint nézni az épp futó tévé adást vagy filmet. Természetesen képes lesz majd együttműködni a tabletekkel, okosktelefonokkal, és támogatja a hang-, illetve gesztusalapú vezérlést.

A vállalat egyébként többek között az Intellel, Vodafone-nal és a Telefonicaval karöltve három évvel ezelőtt indította el a cég a Tizen-projektet, amivel a céljuk az volt, hogy létrehozzanak egy új, telefonokon, tableteken, asztali médialejátszókon, tévéken is futtatható új operációs rendszert, amely a Nokia által dobott MeeGora épül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés