Hirdetés

Máris érkezik a strapabíró V-NAND lapkákra épített Samsung SSD

A Samsung az elmúlt héten jelentette be az iparág első, 3D-s struktúrát használó flashmemóriáját, amire a cég máris épít egy SSD-t. Ezen belül is vállalati termékről lesz szó, ami nem meglepő döntés, mivel a V-NAND lapkák előnye a nagyobb teljesítmény és a jobb élettartam, ezekre pedig alapvető szükség van a vállalati SSD-k piacán.

A Samsung V-NAND SSD 480 és 960 GB-os kapacitás mellett lesz elérhető. A 6 Gbps-os SATA interfészre köthető tárolók egészen pontos specifikációiról a vállalat nem nyilatkozott, de elmondták, hogy 20%-os tempónövelést és 40%-kal jobb energiatakarékosságot sikerült elérni a korábbi csúcsmodellhez képest. Ehhez hozzájön, hogy az új V-NAND lapkák bevetésével már 35 000 írási ciklust is elvisel egy cella, ami jelentős előrelépés a mai modern MLC NAND flash chipek celláinak párezres nagyságrendű terhelhetőségéhez viszonyítva.

Az újdonságok 2,5 colos kivitelben érkeznek 7 mm-es vastagsággal. Sajnos az árazásra még nem derült fény, de a megcélzott piac miatt nem lesznek pénztárcabarát megoldások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés