Két műsor egyszerre, teljes képernyőn, Full HD-ben a Samsung OLED tévén

Hirdetés

A Samsung leghamarabb nyáron dobja piacra első OLED tévéjét, amit a képek alapján a világ első ilyen technológiát alkalmazó tévékészülékének neveznek. Ez azért igen erős csúsztatás, hiszen jó pár éve felbukkantak már a kereskedelemben az OLED-re épülő megjelenítők, még ha nem is ekkora méretben.

Samsung ES9500
Samsung ES9500

Az ES9500 típusjelzésű termék ugyanis 55 hüvelykes képátlóval bír, és a vállalat ígérete szerint idővel lesz belőle nagyobb is. A készülék megkapja az összes friss Smart TV-s fejlesztést, azonban a beépített kamera hiánya arra utal, hogy a gesztusalapú vezérlést nem támogatja majd. A dizájnban követi az idei trendeket, azaz a kijelzőt ultravékony kávák közé szorították. Az új technológia egyébként a képminőségre is hatással lesz, hiszen a válaszidő sokkal kevesebb, mint egy LCD TV esetében. Emellett a vállalat állítása szerint egy hagyományos LED háttérvilágítású modellehez képest húsz szazalékkal nő a színgazdagság, bár itt nem egészen világos, hogy konkrétan mire is gondolnak.

Samsung ES9500
Samsung ES9500

Az alkalmazott aktív shutteres eljárásnak köszönhetően biztosítja a háromdimenziós tartalmak megjelenítését. Sőt a szemüveg használatával mód nyílik arra is, hogy párhuzamosan két különböző műsort, filmet nézzenek a felhasználók Full HD felbontásban, teljes képernyőn. A szemüvegekre egyébként szereltek külön fülhallgatót is. Az év második felében boltokba kerülő 9000 dolláros készülékkel vélhetően a karácsonyi piacot támadják majd be igazán, ez azonban még messze van.

Előzmények

Hirdetés