Hirdetés

Saját fejlesztésű SSD szériát jelentett be az Intel

Megjelent az Intel kínálatának első, tömeges felhasználásra hivatott, flashmemóriás tárolóegységekből álló termékcsaládja, a Z-U130 Value Solid State Drive márkanéven futó széria. A mozgó alkatrészt nem tartalmazó, energiatakarékos és strapabíró SSD-k eltávolítható rokonaikhoz, a pendrive-okhoz hasonlóan USB interfészen keresztül kommunikálnak a számítógéppel, ezek az adattárolókat azonban a gépek (elsősorban notebookok, de akár szerverek, útválasztók vagy vékony kliensek) beépítve tartalmazzák.

Az Intel Z-U130 Value Solid State Drive egységek elsődleges feladata a rendszer betöltési idejének, illetve a gyakran használt állományok elérési idejének gyorsítása. A flashmemóriát tartalmazó kiegészítő háttértár előnyeit mindazonáltal leginkább a noteszgépek tulajdonosai értékelik majd, a hordozható számítógépeknél ugyanis a gyorsabb fájlműveletek mellett hosszabb akkumulátoros üzemidőt is szavatol ez a technológia.

Az új tárolócsalád kezdetben 1, 2, 4 és 8 gigabájtos kapacitással kerül forgalomba, a memóriákról a cég közleménye szerint 28 megabájt/másodperces tempóval lehet adatot kiolvasni és 20 megabájt/másodperces sebességgel rájuk adatot írni (egyes később megjelenő, olcsóbb modellek MLC szervezésű memóriát kapnak majd, azaz ennél valamivel lassabbak lesznek). A Z-U1300 Value Solid State Drive eszközök az Intel szerint az átlagosnál jóval hosszabb élettartammal bírnak – ez számokban kifejezve közel ötmillió üzemórát jelent két meghibásodás közt (MTBF). A megbízható működésre további garancia a gyártó szigorú ellenőrzési folyamata, melyen mindegyik SSD-nek át kell esnie, mielőtt elhagyja a gyárat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

  • Robson konkurenciára lelt

    A Samsung készülőfélben lévő, alacsony kapacitású SSD-je a gyorsabb rendszerindítást is szolgálja.

Hirdetés