Hirdetés

Dupla hangszórós, egyben zárt és nyitott rendszerű fejhallgató készül

A Rock Jaw Audio kétéves fejlesztési folyamatot követően előállt egy forradalminak titulált fejhallgatóval. A Sentio fantázianevű eszköz egyedisége abban rejlik, hogy a gyártó állítása szerint a felhasználó szabályozhatja, hogy nyitott vagy zárt rendszerű legyen. Ehhez nem kell mást tenni, mint a készülékházon elforgatni egy elemet, mint ahogyan az a videón is látszik. Ez egyszerűnek hangzik, de azért kérdésesnek tűnik, hogy négy luk szabaddá tétele elég-e ahhoz, hogy nyílt rendszerűvé varázsoljunk egy fejhallgatót.

Rock Jaw Audio Sentio
Rock Jaw Audio Sentio [+]

A modell egyébként dupla hangszórópárral, egy 30 és egy 50 milliméteres meghajtóegységgel rendelkezik mindkét oldalon. Az előbbi a magas, míg a másik a mély hangok tiszta megszólaltatásáért felel, a végeredmény pedig ezáltal páratlanul tiszta, és gazdag lesz, legalábbis ezt állítják a fejlesztők. A technikai specifikációk szerint az impedancia 32 ohm, az érzékenység  110+/- 3db, a frekvencia átvitel pedig 19 Hz és 21 000 Hz közé esik.

A 120 centiméteres kábelének végére aranyozott 3,5 mm-es csatlakozót építettek, opcionálisan vásárolható hozzá mikrofon, ami által headsetként is használható, valamint Bluetooth adapter. A termék sorozatgyártására a Kickstarteren gyűjtenek pénzt, és ha valaki ezen az úton rendelné elő, akkor 95 fontot (~37 000 forint) kell fizetnie, a kampány befejezése után pedig 250 fontot, azaz körülbelül 100 000 forintot kérnek majd el érte.

Hirdetés