Razer Orbweaver játékvezérlő tenyérbe szabva

Hirdetés

Bizonyára vannak még, akik emlékeznek a 2009-ben megjelent Genius ErgoMedia 500-ra, vagy éppenséggel a Belkin n52te-re, aminek aztán módosított változata Razer Nostromo név alatt jelent meg. A billentyűzetet helyettesítő játékos keypadek piaca jó pár éves múltra tekint vissza, és a Razer nem hagyja a kategóriát elsüllyedni, így az említett Nostromo után bő két évvel elkészítették ennek utódját, az Orbweavert.


[+]

Az alapkoncepció nem változott, tehát a szóban forgó célhardver továbbra is a bal kézben szorongatott billentyűzetet váltja ki, egy jobban kézre eső, bonyolult műveletek és kombinációk bevitelére is alkalmas eszközzel. A különbség a korábbi változathoz képes, hogy csiszoltak a formáján és némileg a körítésen is változtattak a mérnökök. A programozható, háttérvilágítással rendelkező gombok száma például 20-ra nőtt, és mögöttük immáron Cherry MX Blue mechanika kattog. A gombok száma csak látszólag kevés, ugyanis nyolcféle kiosztás közül választhatunk akár menet közben is, és szinte bármilyen hosszú makrót eltárolhatunk a Razer Synapse 2.0 szoftver segítségével, ami megkönnyíti a speciális kombók bevitelét.


[+]

Természetesen megmaradt a hüvelykujjal működtethető nyolcirányú kar is, de a LED-ek felülre kerültek. Már ránézésre is észlelhetők a formai eltérések, amelyek az ergonómia javítását szolgálják, így a csukló- és tenyértámasz pozíciója a korábbinál szélesebb beállítási lehetőségekkel kecsegtet, illetve a jobb oldali vezérlőmodul (a nyolcirányú kart tartalmazó rész) helyzete is külön állítható.

A Razer Orbweaver nem olcsó kiegészítő, az USA-ban a Razerzone webshopban 130 dollárt kérnek el érte. A világ többi táján a gyártó újdonsága az első negyedévben kerül bevezetésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés