3 GHz feletti DDR3 memóriamodul az ADATA XPG V2 sorozatban

Az ADATA még májusban mutatta be az XPG V2 sorozatba tartozó memóriáit, melyek a teljesítményükkel hívhatták fel magukra a figyelmet. A korábban megjelent csomagok most kiegészültek egy 3100 MHz-es effektív órajelű modullal, ami természetesen DDR3 szabványú memórialapkákat használ, az időzítése pedig CL 12-14-14-36. Az előbbi paraméterekhez 1,65 V-os feszültség szükséges, illetve megmarad az arany és a titán színű hűtőborda, amelyek ugyanarra képesek, ám mégis kedvező szempont, hogy a potenciális vásárló az adott gépbe jobban passzoló dizájnt választhatja.

Az ilyen teljesítményű memóriák kapcsán továbbra is fontos megjegyezni, hogy a processzorok hivatalosan nem támogatnak 2400 MHz-es vagy ennél nagyobb effektív órajelet. A piacon található termékek többsége még 1600 MHz-en sem jutott túl, így az elérhető magas frekvencia beállítása tuningnak számít, azaz szerencse is szükséges hozzá, illetve nem árt olyan alaplap sem, amelyet teszteltek a komolyabb órajelekre. Szintén figyelni kell a feszültségre, mivel az Intel memóriavezérlői az 1,5 V-nál magasabb paramétert nem szívlelik. Bár a termékek működni fognak, de hosszútávon káros lehet a processzorra nézve.

Az élettartam garanciával érkező kétcsatornás, 3100 MHz-es ADATA XPG V2 csomag 8 GB-os kapacitással kerül az üzletekben, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés