RAID támogatással érkeznek a Zotac Zbox R mini PC-k

Hirdetés

A Zotac újfent bővítette miniszámítógépeinek kínálatát, amely ezúttal R-széria néven fut, és 2+1 konfigurációban érhetők el. Az állítva és fektetve is elhelyezhető lapos házakra épülő termékcsalád legfontosabb fejlesztése, hogy az adattárolók a nagyobb teljesítményt vagy az adatok redundáns tárolását szem előtt tartva RAID 0 vagy RAID 1 tömbbe szervezhetők. Ennek érdekében megoldották, hogy két darab hagyományos 2,5"-es, 6 Gbps-os SATA csatolófelületű merevlemez vagy SSD is helyet kaphasson házon belül, sőt az erősebbik konfigurációban egy mSATA foglalat is található az alaplapon.


[+]

Ez az erősebbik konfiguráció az R1531 számozást viseli, és Intel Core i3-5010U processzorral alapoz, amit legfeljebb két darab SO-DIMM DDR3 modullal kell a vásárlónak megtámogatnia, amennyiben nem a "Plus" kiadást választja, abban ugyanis megtalálható 4 GB memória és egy 64 GB-os mSATA SSD is. A "gyengébbik" vas az R1323, amibe Intel Celeron 2961Y processzor dolgozik, és szintén két memóriamodult fogad, de mint említettük mSATA aljzat nincs, ahogy "Plus" változat sem érhető el belőle.


[+]

A konfigurációkban közös az említett 2,5"-es tárolókhoz szánt két 6 Gbps-os SATA port megléte, ami mellé COM port, 4 darab USB 3.0-s kapu (ebből egyik hibrid, azaz SD kártyaolvasóként is funkcionál) és két darab Gigabit Ethernet aljzat is felsorakozik. Ezenkívül integrálva érkezik a vezeték nélküli eléréshez szükséges IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooh 4.0 kombó vezérlő, és nem kell nélkülözni sem a HDMI, sem pedig a DisplayPort képkimeneteket sem.

A Zotac az árakkal egyelőre nem szolgált.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés