A PowerColor két Radeon HD 6900-as kártyát turbóz fel

Hirdetés

A PowerColor igazán ütős termékeket mutatott be. Az egyik újdonság a Radeon HD 6990-re épít, ami jelenleg a világ leggyorsabb VGA-ja, és már nem kevés felhasználó várja, hogy valamelyik gyártó bevizezze. Ez meg is történt, ugyanis a vállalat LCS jelzésű megoldásán a hűtő szerepét egy EK Water Block látja el.

PowerColor Radeon HD 6990 LCS PowerColor Radeon HD 6990 LCS
PowerColor Radeon HD 6990 LCS [+]

A PowerColor semmit sem változtatott a Radeon HD 6990 LCS modellen, vagyis a paraméterek tekintetében az AMD referenciamodellje köszön vissza. Ez azt jelenti, hogy szinte hangtalanul hozható a pokoli teljesítmény. Mindennek persze ára lesz. A pontos árcédulát nem lehet tudni, de jelentősen magasabb lesz a megszokott 699 dollárnál.

A másik újdonság már gyárilag tuningolt, és Radeon HD 6950 PCS+ Vortex II Edition névre hallgat. A Cayman GPU-ra épülő termék 1408 darab aktív shader processzort kínál, továbbá a magórajel esetében 850 MHz-es értéket alkalmaz a vállalat. A fedélzeti memória mérete 2 GB lesz, a lapkák pedig a GDDR5 szabványra épülnek, és 5,2 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

PowerColor Radeon HD 6950 PCS+ Vortex II Edition
PowerColor Radeon HD 6950 PCS+ Vortex II Edition

Az alacsony hőmérsékletről a Vortex II névre keresztelt hűtő gondoskodik, mely egy méretes, hővezető csövekkel tarkított alumíniumbordára épül, amit két darab 92 mm-es ventilátor tesz hűvösre. A tervezők két módot is beépítettek az alapesetben két bővítőhelyet elfoglaló szerkezetbe. A légkavarókat meg lehet emelni egy egyszerű forgatással, így ugyan le kell mondani még egy kártyahelyről, de a gyártó elmondása alapján a rendszer hűtőteljesítménye valamelyest nő. A tervezők elképzelése szerint a megemelt magasság némileg visszafogja a lamellákon átfutó szélzaj mértékét is. Valószínűleg nem kell radikális különbségekre számítani, de a vájtfülű felhasználók számára fontos lehet ez a funkció. A termék hátlapján egyébként két DVI, két mini DisplayPort és egy HDMI kimenet található majd, továbbá a csomag része a Call of Duty: Modern Warfare 2 című játékprogram is.

A PowerColor a fenti VGA-k szállítását még tavasszal megkezdi.

Előzmények

Hirdetés