Hirdetés

Puccos videofalat kapott egy párizsi luxusáruház

A videofalak a világban egyre népszerűbbek lesznek, hiszen segítségükkel beolvadhat a technika a környezetbe. Ezt a hatást még fokozni is lehet, ha egy híres dizájner kapja meg a munkát. A Les Trois Quartiers nevű párizsi luxusáruház Ora Ito segítségét kérte, hogy készítsen számukra valami egyedit, amire nem csak a vásárlók, de a világ is felfigyel. A sztárdizájner a Ventuzzal szövetkezve előállt a részben átlátszó tükrökből álló videofal ötletével, amit mára el is készítettek.

A videóban is látható koncepció tényleg zseniálisan működik, hiszen a 40 darab LED tévét elrejtik a tükrök, de a képüket már áteresztik, aminek hála úgy tűnik, mintha a tükrön jelennének meg a tartalmak. Utóbbi ráadásul folyamatosan az aktuális állapotot mutatja, legyen az időjárás, pénzügyi információ vagy hasonló fontos adat. Erről és a kijelzők meghajtásáról – a Ventuztól kapott információk szerint – két darab szerver gondoskodik. Ezek a processzor oldaláról nem annyira erősek, hiszen túlzottan sok terhet ebből a szempontból nem kapnak, de az összesen 19200x1080 pixeles kijelzősort több AMD FirePro W9000-as professzionális VGA hajtja meg, a szinkronizációt pedig az AMD S400-as vezérlő biztosítja.

Az anyagiakról sajnos nincs pontos adat, de annyit kiderítettünk, hogy elsődlegesen nem a technikai alap, hanem a körítés vitte el a legtöbb pénzt a beruházás során. Hiába no, a szépségnek ára van!

Hirdetés