Programajánló: idén is lesz Árok party a retro számítógépek megszállottjainak

2014. július 18. és 20. között ismét összegyűlnek a retro számítógépek megszállottjai az immár hagyományos összejövetelre. A találkozó a megszokott helyszínen, Ajkán, a Simon István Általános Iskolában kerül megrendezésre, amire a szervezők szeretettel várják idén is a (nem is olyan) régmúlt számítástechnika szerelmeseit, a Commodore, Atari és Spectrum felhasználókat, gyűjtőket, alkotókat, de persze a téma iránt érdeklődőket is.

Életkép a 2013-as Árok Partyról
Életkép a 2013-as Árok Partyról [+]

Pénteken régi számítógépekre készült demók vetítése után az Európa 8 bitben című film ősbemutatója zárja az esti programokat. Szombaton egymást követik a szakmai előadások, szó lesz arról, hogyan készíthető házilag processzor, vagy miként lehet Atari 2600-as gépen programozni, Halmai Csongor pedig Ausztráliából videókapcsolással jelentkezik be a tavalyi, nagy sikerű előadása folytatásával a Commodore 64 grafikai trükkök rejtelmeiről. Író-olvasó találkozó is színesíti a műsort, Beregi Tamás, a nagy sikerű Pixelhősök szerzője lesz a meghívott.

Idén egy szöveges kalanddal kombinált élő szerepjáték várja a játékos kedvűeket, de a látogatók újra elidőzhetnek majd a retro játékbarlangban is, ahol Nintendo Entertainment System, Sega Master System és Atari 2600-as és persze Commodore 64 gépek várják a klasszikus játék "fanokat". Az este megkoronázásaként az immáron trióvá kiegészült Errorport és a SIDrip Alliance gondoskodik az akusztikai élményről.

További információ és részletes programterv a találkozó hivatalos weboldalán, aktuális információk pedig az ÁrokParty Facebook oldalán olvashatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés