Vizezhető csúcs-Radeonnal újít a PowerColor

A PowerColor bejelentette, hogy hamarosan megérkezik a Radeon R9 290X VGA-juk LCS verziója, mely alapvetően a gyári hűtő cseréjében és némi gyári tuningban különbözik a referenciamodelltől. A hűtő természetesen csak egy vizesblokk lett, amihez nyilván nem jár semmi extra, így ezt a kártyát csak azoknak a vásárlóknak érdemes megvenni, akik már eleve rendelkeznek teljes vízhűtővel.

Hirdetés

A VGA természetesen a Hawaii kódnevű cGPU tudását kamatoztatják, mely 2816 shader részelemmel dolgozik, az 512 bites memóriabuszhoz pedig 4 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning 1060 MHz lett, ami 60 MHz-es emelést jelent, míg a memória 5,4 GHz-en ketyeg a gyári 5 GHz helyett.


[+]

A termék energiaellátásáról egy 8 és egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, emellett a DirectX 11.2-et támogató kártya hátulján egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított, ráadásul mindegyikhez független nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.

A PowerColor Radeon R9 290X LCS verziójának ára egyelőre ismeretlen.

Előzmények

Hirdetés