Új generációs néma Radeonnal bővül a PowerColor Go! Green termékcsaládja

A PowerColor bejelentette a Radeon HD 7750-es VGA Go! Green jelzésű változatát, mely a rendkívül alacsony fogyasztásáról lesz híres. A termék az AMD Cape Verde kódnevű cGPU-jára épül, mely 512 darab aktív shader részelemmel dolgozik, a 128 bites memóriabuszhoz pedig 1 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A méretes passzív hűtőt alkalmazó, hangtalan újdonság gyári tuningot nem alkalmaz, így a lapka 800 MHz-en ketyeg, míg a GDDR5 szabványú memóriák effektív órajele 4,5 GHz.


[+]

A Go! Green sorozatra jellemző, hogy a referenciamodellnél is kevesebbet fogyasztanak. A PowerColor ezt a szabályt az új generációs terméknél sem törte meg, de a pontos energiaigényről nincs információ. A referenciatermék 55 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, így már ez sem mondható túlzottan soknak, pláne a felkínált teljesítményt figyelembe véve. Ha a Radeon HD 7750 Go! Green ennél egy picit is kevesebb energiát igényel, akkor azzal már elégedettek lehetnek a potenciális vásárlók. A DirectX 11.1-et támogató VGA-n – érthető okokból kifolyólag – nem található PCI Express tápcsatlakozó, a hátoldalon sorakozó kimenetekből pedig egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s és egy DisplayPort 1.2 HBR2-es interfész található.

A PowerColor Radeon HD 7750 Go! Green forgalmazása heteken belül megkezdődik, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ. A gyártó az általunk is tesztelt Sapphire ULTIMATE HD 7750 VGA-nak kíván direkt konkurenciát állítani, amivel a felhasználók csak jól járnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés