Tovább nő az e-bookok választéka

Hirdetés

Új e-bookkal állt elő az Energy Sistem (sic!). Az Energy Book 2061 nevű készülék a következő hónapban, pontosabban március 12-én jelenhet meg 258 eurós (körülbelül 350 dolláros) áron. Mit kap a felhasználó ennyiért? Nos, az olvasó egy 6 hüvelykes e-ink Vizplex 16 szintes szürkeárnyalatos kijelzővel rendelkezik, amely 800x600 pixeles felbontású. Maga gépezet egyébként 228 grammos, 178 x 129 mm-es alapterületéhez pedig mindössze 10 mm-es vastagság társul.

Energy Sistem Energy Book 2061 [+]
Energy Sistem Energy Book 2061 [+]

Memóriából 64 MB található benne, a vezérlőchipje pedig ARM9-alapú, ami a Samsungtól érkezett. Került rá továbbá SDHC-olvasó, USB, akkumulátora egy feltöltéssel nagyjából 6000 oldal megjelenítését teszi lehetővé. Képes megnyitni az MP3 fájlokat, továbbá az ismertebb kép és szöveg, illetve e-könyvformátumokat is támogatja, köztük például a PDF fájlokat. A csomagban egy 2 GB-os SD kártyát és fülhallgatót is mellékelnek hozzá.

Energy Sistem Energy Book 2061 és tartozékai
Energy Sistem Energy Book 2061 és tartozékai [+]

A Bookeen olvasója, az Orizon is hamarosan a boltokba kerül, májusban válik elérhetővé. Ugyancsak 6 colos kijelzője lesz, szintén 800x600 pixeles felbontással, viszont nagy különbséget jelent az Energy Sisteméhez képest, hogy multi-touchos a megjelenítője. A készülék 1 GB saját memóriával rendelkezik, amit bővíthetünk a microSD-olvasóján keresztül. Van továbbá Wi-Fi- és Bluetooth-vevője, mini-USB csatlakozója és például gyorsulásmérője is, tehát valószínűleg észlelni fogja az e-olvasó döntését, elforgatását. A 150 grammos termék a népszerű formátumokat kezeli, például az ePub és PDF fájlokat is. Az áráról egyelőre nincs konkrét információ, ám több helyen 250 dollár körülire tippelik.

Bookeen Orizon
Bookeen Orizon

A Samsung készüléke, az SNE-60 típusjelzésű e-könyvolvasó már kapható, 373 dollárért. A 2 GB memóriával ellátott, 6"-os érintőkijelzős eszköz is szinte a szokásos felszereltségű. Van Wi-Fi és Bluetooth adaptere, lejátssza az MP3 állományokat, megnyitható vele sok más mellett az ePub és PDF fájlok mindegyike, illetve szövegfelolvasó szoftver is található benne.

Samsung SNE-60
Samsung SNE-60

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés