Olcsó akciókamerával robbantana a Polaroid

Az idén 75. születésnapját ünneplő Polaroid látott szebb napokat is, hiszen a vállalat egykor megkerülhetetlen szereplője volt a fényképezőgépek piacának. Ez már jó ideje nincs így, viszont az mindenképp dicséretes, hogy a cég tovább próbálkozik a felszínen maradással, többek között egyre nagyobb figyelmet fordítanak az akciókamerákra is.

Polaroid XS80
Polaroid XS80 [+]

Ezek közül is inkább a kisebb tudású, ám viszonylag olcsó készülékekre fókuszálnak, tökéletesen alátámasztja ezt az állítást most bemutatott termékük. A 130 dolláros áron a boltokba kerülő XS80-ból hiányzik a kezelést megkönnyítő, és az elkészített felvételek visszanézését biztosító beépített LCD kijelző, és ugyan képes a Full HD videók elkészítésére, de ilyenkor be kell érni másodpercenkénti harminc képkockás rögzítési sebességgel. Akinek ennyi nem elég megduplázhatja, ám akkor 1280x720 képponttal kell számolni. Emellett akár 16 megapixeles fotók is lőhetőek a segítségével, és a Time Lapse, illetve sorozatfelvétel mód is kiválasztható.

Polaroid XS80
Polaroid XS80 [+]

Belső memóriával nem rendelkezik, így a rögzített anyagok csak az olvasóba dugdosott microSD kártyákon tárolhatóak. Ellátták egy gravitációs szenzorral, aminek köszönhetően az elektronika automatikusan a megfelelő irányba forgatja a képet. Beépített lítiumion akkumulátorának kapacitásáról nem szolgált információval a gyártó, azt viszont elárulták, hogy a készüléket már alapkiszerelésben egy tíz méteres mélységig vízálló házba pakolták, amely az ütéseket is kibírja, és a port is távol tartja. Mivel a Polaroid akciókamerákat forgalmazzák hazánkban is, így jó esély van arra, hogy hamarosan ez is megvásárolható lesz itthon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés