CES 2013: strapabíró Polaroid tablet a gyerekek számára

A Polaroid egy olyan 7"-es tablet bemutatását tervezi a CES-en, amit kifejezetten kiskorú gyermekek számára készítettek. Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a „véletlen balesetek esetére” gumiszegéllyel látták el, hanem abban is, hogy a rajta futó Android 4.0-s operációs rendszert kifejezetten a gyerekek igényekhez és a szülők elvárásaihoz szabták.


[+]

Ebből kifolyólag a tabletet kifejezetten a fiatalabb korosztályt megcélzó, kreatív, a lelki világukat nem veszélyeztető biztonságos szoftverekkel, interaktív könyvekkel és játékokkal töltötték fel gyárilag (például Kids Cam, Kids Vid, Music Studio, Draw, NOOK for Android stb). Szintén ehhez igazították a tabletről elérhető szoftveráruház kínálatát, valamint a webböngészőt is, és természetesen a szülői felügyelet/ellenőrzés is megoldott.


[+]

A Polariod újdonsága főként a „kakaóbiztos” kivitelről, a könnyű kezelhetőségről és a szolgáltatásokról, nem pedig a minél kisebb méretről, a mindent elsöprő teljesítményről, vagy éppen a megfizethetetlen extrákról szól. A specifikációk ugyanis a 800x480 pixeles felbontás mellett 1 GHz-es Cortex A8 SoC-ról és 512 MB memóriáról tesz említést, amihez 8 GB-os (SD kártyával bővíthető) tárhely kapcsolódik. Az internetre kapcsolódás a beépített IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi-n keresztül oldható meg, a tápellátást pedig egy 3500 mAh kapacitású akkumulátorra bízták. Az egyetlen extrát (ha ezt egyáltalán nevezhetjük annak) a hátoldalra szerelt 2 megapixeles kamera jelenti.


[+]

A Polaroid PTAB750 típusjelzésű tablet a hónap végétől lesz elérhető 150 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés