Itt a kávéfőzőhöz hasonlító otthoni sörfőző!

A PicoBrew Inc. az év elején mutatta be a kisebb cégeknek, kocsmáknak, azaz üzleti felhasználóknak szánt kompakt sörfőző berendezését, a Zymatic-ot. Az egyszerűen használható masina a jelek szerint bevált, hiszen a cég kickstarteres kampányt indított annak érdekében, hogy az átlagember otthonába is eljuthasson a készülék.

Picobrew Picopak
Picobrew Picopak [+]

A szimplán Picopak névre keresztelt termék úgy néz ki, mint egy kávéfőző, és nagyjából a működési elve is hasonló. A felhasználónak nincs más dolga, mint vennie egy "kézműves sörcsomagot", amely meghatározott mennyiségű árpát, komlót, malátát tartalmaz, betennie a gépbe, csatlakoztatni a víztartályt, amely egyben a hordó, és bekapcsolnia a gépet. Ezután még finomíthat az ízvilágon a saját meglátása szerint, majd megkezdődik a főzés, amely két órán keresztül tart.

Picobrew Picopak
Picobrew Picopak [+]

Az érlelés már a "hordóban" történik, majd ennek a folyamatnak a végén csatlakoztatni kell hozzá a széndioxidot tartalmazó palackot, és ezt követően lehet csapolni a sört belőle. A gyártó állítása szerint kevesebb energiára és vízre van szükség, mint a hagyományos sörgyártás során, illetve olcsóbban is jön ki az ember, ha ezt a módszert használja. Nem beszélve arról, hogy szinte teljesen a saját ízléséhez szabhatja a végeredményként megszülető italt.

 

 

Picobrew Picopak - a sörválaszték
Picobrew Picopak - a sörválaszték [+]

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés