Hirdetés

Világító talpú monitort dob piacra a Philips

Hirdetés

Bizonyára vannak még akik emlékeznek a Philips Giocora, a monitorra, ami színes oldalsó LED-eket kapott, hasonlóan a gyártó AmbiLight tévéihez. A cél is nagyjából ugyanaz volt: a képtartalomnak megfelelő színű, látványos környezeti megvilágítás létrehozni a szobában. A megkülönböztethetőség végett a gyártó viszont AmbiLight helyett az AmbiGlow nevet adta, hiszen ez egy jóval kisebb teljesítményű megoldás, mint amire a nagy kijelzős tévéknél szükség van.


[+]

Most viszont egy újabb monitorral készülnek, ami szintén az AmbiGlow-ra alapozik, ám ez esetben az AmbiGlow Plus jelzést viseli, és a talpat használja fényforrásként. Ez esetben viszont nem csak arra terjed ki a tudása, hogy a képtartalommal megegyező fényjátékot adjon, hanem hangulatfényként is használható, azaz a felhasználó saját maga határozhatja meg, hogy mikor milyen színben pompázzon a talp, váltogassa-e a színét stb.


(forrás: ComputerBase.de) [+]

Maga a kijelző, ami egyébként a 275C5QHGSW típusjelzést kapta, 27"-es (68 cm) képátlóval bír, és a vékony káva széléig kihúzott Full HD felbontású AH-IPS panel köré épült, ami vibrálásmentes WLED háttérvilágítással operál. A további specifikációk a paneltípus tudatában nem meglepők: 1000:1 kontrasztarány, 178 fokos betekintési szögek, 5 ezredmásodperces válaszidő, 250 cd/m² fénysűrűség. Az állványa kizárólag dönthetőséget kínál, és a csatlakozókból is csak egy darab VGA, egy darab HDMI, illetve még egy HDMI/MHL áll rendelkezésre.


[+]

A Philips 275C5QHGSW AmbiGlow Plus monitorának hivatalos ára 350 dollár, de a német webshopok már 310 euró (~96 000 forint) körüli áron listázzák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés