Hirdetés

Szaporodnak a vízhűtőblokkok, ezúttal a GTX 1080-ra érkezik egy Phanteks

A mai modern architektúráknál nagyon sok múlhat a hőmérsékleten, a Phanteks fullcover vízhűtőblokkja ezt segít alacsonyan tartani.

A GPU boost a forgalomban lévő videokártyák szerves része, azonban nagyon sok múlik azon, mennyire sikerül azt tartani. Mindezt nem csak az aktuális fogyasztás TDP ablakon belüli helyzete, hanem a grafikus vezérlő hőmérséklete is befolyásolja. Nem kell tehát feltétlenül tuningos berkekre tévednünk ahhoz, hogy legyen egy vízhűtőblokknak létjogosultsága. A hőfok alacsonyan tartásával és a halk működéssel sok előnyt lehet a vízhűtéses rendszerek mellett felsorakoztatni.

Hirdetés

A Phanteks eddig leginkább léghűtőivel vívta ki a vásárlók elismerését, de gyártanak házakat és egyéb kiegészítőket is. Az NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition tulajdonosok azonban testközelből szemlélhetik a cég belépőjét a folyadékhűtéses piacra is, ugyanis egy, az említett kártyára felszerelhető, teljes NYÁK-ot befedő vízhűtőblokkal rukkoltak most elő.

Phanteks PH-GB1080-X full cover vízhűtőblokk, további képek a galériában találhatók
Phanteks PH-GB1080-X full cover vízhűtőblokk, további képek a galériában találhatók (forrás: TechPowerUP) [+]

A Phanteks PH-GB1080-X típusú hűtőalkalmatosság szülőatyja a ma legelterjedtebb megoldást választotta: nikkelbevonatú vörösréz alapra plexi fedelet illesztettek. A széleken átlátszatlan dizájnelemmel törték meg az egyhangúságot, viszont a vízcsatorna teljes pompájában látható. Itt is két oldalra távozik a sűrűn lamellázott hőátadóra középről érkező hűtőfolyadék. A fedélbe emellett LED-ek is illeszthetők, hogy a modder vénával megáldott vásárlók is megtalálják számításaikat.

A vízhűtőblokk a Phanteks viszonteladóknál már elérhető, és 130 eurós ajánlott árral rendelkezik, ami ugyan nem kevés, de ebben a szegmensben nem is szokatlan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés