PH blog: Hardverapró átállás, új Logout

A mai nap folyamán - ha minden jól megy, bár sosenem szokott, de - átállunk az új Hardverapróra, véglegesen. A mostani rendszert épp ezért input oldalról korlátoztuk, magyarán nem lehet hirdetést feladni, up-olni, de még hozzászólni sem. Terveink szerint délutánra végzünk és el lehet kezdeni belakni az újat. Természetesen volt némi gond az ötször széttesztelt importtal, de már úrrá lettünk rajta. Hát, ez az átállás sem lesz már zökkenőmentes...

A rendszer még béta üzemmódban fog futni egy-két hétig biztosan, némely funkcióját menet közben fogjuk élesíteni, de a megszokott dolgok - kop-kop-kop - azonnal használhatóak lesznek. Egész biztosan számos buggal találkoztok majd még, ezeket a megfelelő topikban, amelyre a linkeket kiemelt helyen találjátok, jelezhetitek számunkra, dedikált ember foglalkozik velük.

Ahogy a bétatesztek során, most is megkérek mindenkit, hogy tartózkodjon az indulatos megjegyzésektől, az első felindulásból jövőktől pláne. A "vissza a régit!" és "mi ez a sz.r?!" típusú őrjöngésekkel nem tudunk mit kezdeni, konkrét észrevételekkel, javaslatokkal annál inkább. Az új oldal arculata természetesen nem tetszhet mindenkinek, az elhúzódó fejlesztés miatt itt-ott már nekünk sem, ezért átállás után, ha a rendszer kiforrja magát, tervezünk egy közepes méretű takarítást, egyszerűsítést, modernizálást. Erre végképp nem szeretnénk semmilyen határidőt mondani, az biztos, hogy hónapok múlva állunk neki, de a szándékot már most szerettük volna jelezni. Ez nem azt jelenti, hogy rossznak tartjuk a rendszert, funkcionálisan (ide értve az elrendezéseket) nagyon is jónak tartjuk, de az egyes boxok, listák stb. dizájnján lehet és fogunk is majd még tekerni. Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a tesztelésben a segítséget mindannyiótoknak, rengeteg hasznos észrevételt kaptunk. Külön köszönet illeti 19.Norbika, Winner_hun és eszterencs usereket és mindenkit a bugreport topikból, akik tényleg sok (szabad)időt szenteltek az új rendszer vizsgálatának.

***

Megújul a napokban a Logout.hu is. Ahogy a Hardveraprónál, itt is az első és legfontosabb most számunkra, hogy végre áttegyük az új platformra (jelen esetben ez a többi portálnál megszokott kialakítású RIOS R5-öt jelenti, de egyébként egy-két hónapon belül azt is cseréljük egységesen mindenhol RIOS R6-ra), így arculatilag ez vállaltan egy félkész megoldás lesz, amit átállás után pofozunk ki. Új funkciók azért lesznek már átálláskor, de egy jópár újítás szintén csak menet közben élesedik majd.

Elsőre tehát kifejezetten vérszegénynek tűnhet majd a minket fogadó látvány (gyakorlatilag megkapja a mostani Prohardveres skint), de pár hét alatt kikupáljuk és reményeink szerint mindenkinek tetszeni fog.

Az esetleges kellemetlenségekért mindkét megújulásnál elnézést kérünk előre is, igyekszünk minél kevesebb hibával dolgozni. És ha ez nem is sikerülne, némi kíméletet szeretnénk kérni, egyik esetben sem a rosszindulat, hanem ellenben pont, hogy a jobbítás szándéka vezérel minket. Banzai!

Azóta történt

Előzmények