Szerinted van okos virágcserép? Igen, van!

A vizet és tápanyagot magától adagoló Parrot Pot segít életben tartani a növényeket a lakásban.

Az okos, vagy okosnak nevezett eszközök lassan minden területen megjelennek. Ma ott tartunk, hogy már okos virágcserepek is megvásárolhatóak a Parrot jóvoltából. Ez első hallásra elég nagy marhaságnak tűnik, pedig ha közelebbről megvizsgáljuk, lehet értelme a dolognak.

Parrot Pot
Parrot Pot [+]

A Parrot Pot ugyanis tényleg segíthet hosszú ideig életben tartani a növényeket, még azoknak is, akiknél ezek hamar elpusztulnak. A termék képes kapcsolatot teremteni egy mobil eszközzel, és egy speciális alkalmazással megadható, hogy milyen virágot, fűszert, zöldséget vagy gyümölcsöt ültettünk bele. Ez azért fontos, mert rendelkezik beépített szenzorokkal, amelyek folyamatosan információt szolgáltatnak arról, hogy mennyi a talaj tápanyag és víztartalma, tehát a szoftveren keresztül jelzik, ha utánpótlásra van szükség.

Ellátták egy beépített víztartállyal is, így az öntözést is képes teljesen automatikusan megoldani, illetve szól akkor is, ha eljött az utántöltés ideje. A Parrot Pot 150 dollárba kerül, tehát lényegesen drágább, mint egy átlagos cserép. A gyártó hazai képviseletétől ígéretet kaptunk, hogy kipróbálhatunk majd egyet a közeljövőben, úgyhogy személyes tapasztalatok után tudunk majd beszámolni arról, hogy van-e értelme egy ilyen intelligens kaspónak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés