Pár héten belül megérkezhet a piacra a Lenovo ThinkPad Tabletje

Hirdetés

Tabletettel már találkozhattunk a Lenovo termékei közt, és most nem a kifordítható kijelzős, X szériás modellekre gondolunk, hanem az igazi érintőképernyős táblagépekre. Egy hétköznapi felhasználóknak szánt típus már meg is jelent az IdeaPad termékcsaládban, azonban az üzleti szféra még nem kapott semmit. Viszont tavasszal már megjelent a világhálón néhány pletyka egy új ThinkPad sorozatú készülékről, bár akkor még nem lehetett sokat adni ezekre a spekulációkra.

A ThinkPad Tablet
A ThinkPad Tablet (forrás: Ztop)

Egészen mostanáig, ugyanis Brazíliában a Lenovo bemutatta a ThinkPad Tabletet végre, sőt, állításuk szerint 3-4 héten belül a piacon is megjelenhet. Egy 10,1”-es képátlójú képernyővel szerelt hordozható gépről van szó, mely 1280x800 pixeles felbontású kapacitív érintőpanellel van ellátva, ami kezeli a stylusszal és ujjal való vezérlést is. Ez alatt egy Tegra 2 SoC dolgozik, operációs rendszerként pedig az Android Honeycombja fog futni rajta, valószínűleg a 3.1-es verzió már. Kicsit furcsának tűnhet egy tabletnél, de a hírek szerint trackpoint is lesz a készüléken, ami annyira nem is lenne meglepő, hiszen szinte ez már védjegye az üzleti szériás ThinkPad notebookoknak. Emellett az ugyancsak ThinkPadeknél megszokott dokkolási lehetőség sem marad el, amivel külső billentyűzetet csatlakoztathatunk hozzá.

Nem hiányzik majd a Wi-Fi és 3G csatlakozási lehetőség, az szemközti és hátsó webkamera, a mini HDMI, normál és microUSB aljzat sem, a tárhelyet bővíteni pedig SD kártyaolvasóján keresztül lehet. 16, 32 és 64 GB-os beépített tárolós változatai jelenhetnek meg egyébként. Hivatalosan az árát sem említették, azonban 450 dollárt emlegetnek több helyen is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés