Ozone Rage ST és Rage 7HX gamer headsetek sztereó és térhangzással

A kifejezetten játékosoknak szánt headsetekből igen széles és színes a kínálat, így a kategória kedvelőinek bőven van miből válogatni. Ez persze nem akadályozza meg a gyártókat abban, hogy újabb modellekkel bővítsék a felhozatalt. Az Ozone például nem is egyet, hanem egy egész szériát mutatott be: a Rage sorozat két modellel debütál, a sztereó Rage ST-vel és a térhangzású Rage 7HX-szel.


[+]

A Rage ST több mint egy éves tervezése és tökéletesítése alatt a kényelem kiemelt fontosságú cél volt, de természetesen a hangminőségről sem feledkeztek meg az ergonómiai törekvések mellett. A fület körbeölelő, méretes párnák szövetborítást kaptak, amelyek a gyártó állítása szerint a zajszigetelésben is jeleskednek. Az állítható fejpánt is gazdagon párnázott, így elméletileg huzamosabb használat mellett sem válik zavaróvá viselése, ebben fontos szerepet játszik aránylag alacsony tömeg is (300 gramm).


[+]

A hangok megfelelő reprodukálásáról két darab 40 mm-es hangszóró gondoskodik, ezek a 20-20 000 Hz-es tartományban munkálkodnak, impedanciájuk pedig 32 ohm. Számítógéphez, konzolhoz szabványos 3,5 mm-es jack dugóval csatlakozik, így lényegében bármilyen audioberendezéssel, okostelefonnal és tablettel is használható. A 2,5 méteres kábelen hangerőszabályzó tekerőgombot és mikrofonnémítót tartalmazó, szintén ergonomikus kialakítású távirányító található.

Az utcai viseletnek sincs akadálya, szerencsére az irányítatlan, flexibilis mikrofon egyetlen mozdulattal lecsatolható, így a tömegközlekedésen elkerülhető pár furcsa pillantás. A stílusos megjelenést öt különböző szín (fekete, fehér, piros, kék, sárga) biztosítja. Az Ozone Rage ST érkezése december 20-án esedékes, vagyis az utolsó pillanatban még beeshet a karácsonyfa alá, vételára 30 euró lesz.


[+]

A Rage 7HX már egy komolyabb jószág, ugyanis jelen esetben 7.1-es térhatású hangok szólalnak meg a fülesben, azonban ennek a modellnek a belsejében is két darab 40 mm-es hangszóró lapul, vagyis virtuális megoldást alkalmaztak a tervezők. A Rage ST-hez hasonlóan a 32 ohmos impedancia és a 20-20 000 Hz-es frekvenciatartomány is maradt. Valamivel masszívabbnak tűnő felépítése ellenére tömege csak 344 grammra hízott, a kényelem biztosítására ugyanazokat a trükköket vetették be, mint sztereó testvérénél.


[+]

A számítógéphez egy 2,9 m hosszú USB csatolós kábellel kapcsolódik, és a távirányítót itt sem spórolták le. A 7HX különös ismertetőjele, hogy számos LED sorakozik a fedélzeten, sőt még a mikrofon is kapott egyet, ennek megítélése abszolút egyénfüggő, a választást pozitív és negatív irányban is módosíthatja ez a kis optikai tuning.

Az Ozone Rage 7HX megjelenése is december 20-án várható, a gyártó pedig 60 eurót fog kérni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ozone

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés