Félelmetesen sikeres volt az Ouya kickstarteres gyűjtése

Egy hónappal korábban írtunk az Ouya nevű konzolról, mely a Kickstarteren keresztül gyűjtötte össze a megvalósuláshoz szükséges pénzmagot. A kitűzött 950 000 dolláros célt nagyon gyorsan sikerült elérni, így a termék érkezését napokkal később  hivatalosan is bejelentették, de a gyűjtés meghatározott ideig tart, így természetesen ez folytatódott tovább. Végül a számláló valamivel több, mint 8,5 millió dollárnál állt meg, vagyis a megjelenés gyakorlatilag biztos.

Az Ouya koncepciója természetesen nem változott. Egy viszonylag olcsó asztali konzolról van szó, mely 4.0-s Android operációs rendszert futtat, és a rá érkező játékokat kötelező ingyenesen elérhetővé tenni, így a fejlesztők csak az extra tartalmakért kérhetnek pénzt. A PC-re fejlesztő cégek egy része már jelezte, hogy érdekesnek találják az ötletet és készítenek játékot az Ouya konzolra, sőt az OnLive bejelentette, hogy a felhős játékplatformjuk is teljes támogatást élvez a termékről. Az XBMC-nek is készül egy portja a konzolra, ami a multimédiás élmény szempontjából rendkívül hasznos, és a tervezők még több céggel is egyeztetnek az esetleges partnerszerződésről, így például különböző zenei szolgáltatások is érkeznek majd a masinára. A VEVO és az iHeartRadio támogatása már biztos.

Az Ouya konzolra a következő év márciusára tervezett start pillanatában számos játék lesz elérhető. A listát a tervezők már közzétették: AR-K: A Dark Acid Adventure Comedy, Armored Tank Assault 2, Aura Tactics, Auro, Castle Conflict 2, Echoes of Eternea, Final Fantasy III, Gish (and more!), Gravestompers, Gunblitz, Heroes Call and Ski Safari, Ittle Dew, Kaiju Combat, Kitaru, Legends of Aethereus, MANOS: The Hands of Fate, Megatroid, Mutant Mudds, Orbital Blaster, Quest for Infamy, Reincarnation: The Root of All Evil, Rival Threads, Rush Bros, Saturday Morning RPG, Spinferno, Super Retro Squad, Volgarr the Viking és Xenonauts.

Mivel a terméket 4.0-s Android operációs rendszer fut, így lényegében nincs akadálya annak, hogy más androidos játék is elinduljon. A fentebb felsorolt címek csak a konzol teljes támogatásra vonatkoznak, így például biztos, hogy használható velük a mellékelt gamepad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés