Otthonra szánt hálózati adattárolókkal frissít a QNAP

A QNAP bejelentette, hogy két új NAS sorozat érkezik az otthonra szánt hálózati adattárolók piacára. A Turbo NAS TS-x21 és TS-x20 elég fejlettnek mondható, így akár kisirodai környezetben is megállják a helyüket, ha erre lenne szükség. Az újdonságok azonos alapokra épülnek, de a processzoruk sebessége és a rendszermemória mérete különböző. A TS-x21 a 2 GHz-es CPU-t kapott, amihez 1 GB DDR3 szabványú memória tartozik, míg a TS-x20 sorozat processzora már csak 1,6 GHz-en ketyeg, továbbá a DDR3-as rendszermemória kapacitása is 512 MB-ra csökkent.

Hirdetés

A Turbo NAS TS-x21 és TS-x20 sorozatú megoldások három-három termékre oszlanak, így attól függően lehet választani, hogy hány adattároló befogására lehet szükség. A TS-420 és TS-421 négy, TS-220 és TS-221 kettő, míg a TS-120 és TS-121 egy darab 3,5 colos fiókot kínál, amibe SATA interfészre köthető SSD, vagy HDD szerelhető, továbbá ezek a tárolók akár menet közben cserélhetők. Mindegyik terméken lesz két darab USB 3.0-s port, illetve Gigabit Ethernet interfész. Utóbbiból a TS-120, TS-121, TS-220 és TS-221 esetében egy aljzattal kell beérni, míg a TS-420 és TS-421 jelzésű modellek már kettőt is kínálnak, sőt utóbbi termék LCM panellel is rendelkezik.

Az operációs rendszer szerepét a QTS 4.0 látja el, ami a vállalat legújabb fejlesztése, és a korábbi verziókhoz képest jelentősen megkönnyíti a munkát és a termékek menedzselését. A főbb újítások között lehet említeni az új felhasználói felületet, a különböző fájlok kezelésére vonatkozó extra szolgáltatásokat, a médiaállományok transzkódolásának lehetőségé, illetve a továbbfejlesztett fájlszinkronizációt és -megosztást. Bemutatkozik a HappyGet, ami képes lementeni a YouTube és Vimeo videókat, illetve a Facebook fotókat, illetve az App Centeren belül további 80 alkalmazás érhető el a termékekhez. Mindemellett a QAirplay segítségével a lementett videókat és fotókat lehet böngészni a tévén egy AirPlay támogatással rendelkező eszköz használatával. Bemutatkozott a myQNAPcloud.com is, ami a QNAP menedzsmentportálja a regisztrált NAS-ok számára.

A QNAP Turbo NAS TS-x21 és TS-x20 jelzésű terméksorozatok szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés