Ötleteljünk együtt az új SSD tesztcsomagról!

A PCI Express csatolós SSD-k, illetve az NVMe interfész elterjedésével időszerűvé vált SSD tesztcsomagunk megújítása. Bizonyos tesztek frissítésre kerülnek, míg mások kikerülnek a csomagból, helyüket pedig új mérések veszik át. Mi továbbra is elsősorban a valós felhasználásra szeretnénk helyezni a hangsúlyt, hisz egy benchmark eredménye sok esetben nem tükröződik vissza a gyakorlatban. Ez nem jelenti azt, hogy egyetlen mérőprogram sem kaphat helyet az új csomagban, de szeretnénk minimalizálni ezek szerepét amennyire csak lehet.

Hirdetés

Egy szó, mint száz, elsősorban saját, egyedi összeállítású teszteket szeretnénk, mint például a virtualizációs mérésünk. Hasonló ötleteket örömmel beépítenénk az új tesztcsomagba, melyhez szívesen vesszük a különféle javaslatokat, a következő szempontokat szem előtt tartva:

  • A teszt lefuttatása legfeljebb 5-10 percet vegyen igénybe
  • Konzisztens eredményt adjon, tehát három egymást követő mérés eredménye ne térjen el 1-3%-nál nagyobb mértékben
  • Képes legyen kimutatni SSD és SSD közötti különbségeket is

Különösen az utóbbi nehéz dió, hisz már három alkalmazás együttes indítása esetében is alig van különbség az egyes SSD-k között, ergo olyan tesztekre lenne szükség, amelyek jól megizzasztják a meghajtót. A rendszer valószínűleg Windows 8.1-re fog épülni.

Az ötleteket a bejegyzés topikjába várjuk!

Előzmények

Hirdetés