Öt új, válogatott GPU-s Gigabyte Xtreme Gaming VGA debütál

A Gigabyte alig két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy egy új VGA-t dob piacra NVIDIA GeForce GTX 950 GPU-ra alapozva, amit nemes egyszerűséggel a szintén új Xtreme Gaming családban helyezett el. A hangzatos név mögé viszont szolgáltatást is raktak, méghozzá bevonatos NYÁK-ot, ami jobban ellenáll a folyékony nitrogénnel végrehajtott tuninggal együtt járó nedvességnek, valamint válogatott GPU-k formájában, amit megfejeltek gyári órajelemeléssel, és további játékteret is hagytak tuning téren azoknak, akik nem elégszenek meg ennyivel.

Aki pedig alapból nem elégszik meg a GTX 950 teljesítményével, de hasonló tudású Gigabyte kártyára vágyik, annak jó hír, hogy érkezik ebbe a családba a GTX 970, GTX 980, GTX 980 Ti, valamint a GTX Titan X is. A válogatott GPU-kon és gyári tuningon túl persze a hűtés is egyedi lesz, mivel a Titan X kivételével mindegyikre a három ventilátoros Windforce 3X kerül fel, ami alacsony terhelés során leállítja a lapátokat. A kakukktojás léghűtés szempontjából a GTX 980 Ti és Titan X variáns lesz, mivel ezeken a középső szélgép ugyanis ellenkező irányban forog majd, ami a vállalat szerint hatékonyabb hőelvezetést eredményez.


[+]

Aki eddig figyelmesen olvasott, az biztos kiszúrta már, hogy eddig csak négy új kártyáról tettünk említést. Az ötödik ugyanis egy szintén GTX 980 Ti-re épülő VGA lesz, ami a Waterforce Edition nevet kapja, és ennek megfelelően levegő helyett egy zárt rendszerű, kompakt vízhűtés gondoskodik a GPU, memóriák, valamint a tápellátó részleg hűsítéséről. Természetesen ez a kiadás még masszívabb OC-t kap. Világítós extrákból sem lesz hiány, a Titan X kivételével ugyanis mindegyik kártya az OC Guru szoftverből szabályozható RGB LED világítást kap, amivel egyedibbé tehető a megjelenés, illetve a GTX 970, 980 és 980 Ti modellek esetében a tápellátás aktuális állapotát jelző státusz LED-ek is helyet kapnak.


[+]

A vállalat az árat is nyilvánosságra hozta: a GTX 970-ért 380 dollárt, a GTX 980-ért 530 dollárt, a 980 Ti változatért 700 dollárt kérnek, míg ez utóbbi vízhűtéses kiadásáért 720 dollárt kell majd fizetni. A Titan X árát egyelőre nem közölték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés